Schrijf je eigen boek

Eendaagse workshop Creatief Schrijven

schrijfcursus workshop creatief schrijven

Je vindt het heerlijk om te schrijven, maar zou het graag wat serieuzer aanpakken. Om je ideeën of gedachten nog beter op papier te krijgen. Misschien was je zelfs al begonnen aan een boek, maar halverwege gestrand.

Maak dan een vliegende (door)start met de workshop Creatief Schrijven.

De workshop wordt gegeven door Igor Wijnker, een zeer ervaren schrijver en schrijfdocent. Met hem werk je op een gestructureerde manier en doelgericht aan je tekst. Dan zegt hij bijvoorbeeld: 

“Als je die alinea schrapt wordt die passage volgens mij boeiender.”

“Zou het verhaal niet sterker zijn als…”

“Heeft de uitvoerige beschrijving van het interieur een toegevoegde waarde?”

Je krijgt deze dag een aantal schrijfopdrachten, enkele gouden tips en je werkt vooral aan de eigen tekst. Die wordt met de groep besproken, in een ontspannen ambiance.

Ook na afloop heb je nog profijt van de workshop: je zult meer als een schrijver kijken, lezen en schrijven.

schrijfles Igor Wijnker van Ieder verdient een boek begeleidt al schrijvers individueel, cursisten van Schrijven Online en hij doceert aan de Schrijversvakschool Groningen. Dat laatste bevalt hem zo goed dat hij vanaf september 2019 regelmatig een eendaagse workshop Creatief Schrijven geeft. Om elke cursist optimaal aandacht te kunnen geven wordt hierbij in een kleine groep (van maximaal zes schrijvers) aan de eigen teksten en schrijftechnieken gewerkt.

Schrijven=inspiratie transpiratie

Schrijven is niet wachten op inspiratie op een idyllische locatie ver weg, maar een ambacht. “Ik houd ervan om samen aan een tekst te schaven en boetseren zodat die steeds beter wordt,” zegt Igor, die zelf overigens behoorlijk idyllisch woont en werkt in het historische wierdedorpje Ezinge, met uitzicht op de wierde die dankzij de speurtocht o.l.v. professor Van Giffen zelfs wereldfaam verwierf.

“Schrijven gaat niet vanzelf, maar met een kleine groep is het heel stimulerend en gezellig. En het geeft veel voldoening als je progressie boekt.”

De workshop is op een prettige locatie waar we ongestoord, vrij en veilig aan de slag kunnen.

5 voordelen van onze workshop Creatief Schrijven:

1) Je hebt zeer betrokken meelezers/-denkers die uitkijken naar jouw tekst. Die je aansporen en inspireren om door te gaan – terwijl je in je eentje waarschijnlijk al was gestopt.

2) De docent is best kritisch, maar dat is hij met maar één doel: om jou als schrijver te laten groeien. Igor heeft zelf al diverse boeken gepubliceerd en begeleid, dus weet waarover hij het heeft. Puttend uit zijn jarenlange ervaring kan hij aspirant-schrijvers echt verder helpen.

3) Vijf of zes mensen zien en weten veel meer dan één. Het is vaak verfrissend en verhelderend om te horen hoe anderen jouw tekst ervaren.

4) Dat is in het begin misschien spannend om je tekst te delen met anderen. Maar wees ervan verzekerd dat er geen fijnere eerste lezers zijn dan je medecursisten. Zij zitten immers in hetzelfde schuitje als jij.

5) Het grootste deel van het schrijven moet je toch echt alleen doen. Dus is een eendaagse workshop ook simpelweg een heel fijne en gezellige afwisseling van je eenzame geploeter achter de computer.

De workshop in een notendop:

•De workshop duurt één dag.

•De locatie is in principe Wierdeweg 18 in Ezinge (vrij parkeren)

•We beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.30 uur. 

•Voor koffie, thee, water en een lekkere lunch wordt gezorgd.

•Om een optimale begeleiding te garanderen telt de groep maximaal zes cursisten.

•Het minimum aantal cursisten is vier.

•Kosten: € 199*,- per persoon.

*Boekingsvoorwaarden: na betaling is je schrijfplek definitief. Restitutie is niet mogelijk. Je krijgt je geld wel terug als er minder dan vier deelnemers zijn.

PS: Wil je na de workshop worden begeleid bij je manuscript dan krijg je € 25,- korting.

Wij bieden ook: