Werkwijze Ieder verdient een boek

Het verhaal van uw leven, dat van een dierbare of uw bedrijf laten vastleggen is iets bijzonders. Heel belangrijk is dat u zich daarbij op uw gemak voelt en vertrouwen heeft in een goede samenwerking.

Hieronder leest u hoe Ieder verdient een boek te werk gaat.

1. Kenningsmakingsgesprek

Tijdens een kennismakingsgesprek nemen wij de mogelijkheden en uw wensen door. Dit gesprek is kosteloos en verplicht u tot niets.

Wat is uw budget en welke vorm spreekt u aan? Zijn er foto’s of documenten die een plek in het boek verdienen?

Misschien heeft u al een datum in gedachten, waarop het boek klaar moet zijn, zoals een jubileum of bruiloft. Houd er dan rekening mee dat u tijdig contact opneemt. De productietijd varieert van twee maanden voor een Levensschets tot negen maanden voor een Biografie Compleet.

Als u na dit gesprek besluit om samen een boek te maken, ontvangt u een offerte en een planning.

2. Interview(s)

De interviews vinden plaats op een voor u vertrouwde locatie.

Hierna spreken wij af wanneer en waar het eerste interview plaatsheeft, hoe lang het duurt en waarover u wilt vertellen.

Ik vraag u enige foto’s te selecteren en adviseer van tevoren hoe u zich op het interview kunt voorbereiden. U ontvangt een vragenlijst, die alvast het geheugen wat opfrist en ervoor zorgt dat we de gesprekstijd optimaal gebruiken.

Het interview wordt opgenomen met een voicerecorder en er worden aantekeningen gemaakt, zodat geen van uw woorden verloren gaan.

3. Uitwerken

De eerste versie wordt geschreven en naar u gemaild.
Met uw aanvullingen en correcties wordt de tweede versie gemaakt.

Daarna wordt het interview uitgetypt. Binnen tien dagen ontvangt u de uitgeschreven tekst, die u naar eigen believen kunt corrigeren en aanvullen. Het gebeurt vaak dat geïnterviewden zich later toch nog iets herinneren dat in het boek mag.

Ook het teruglezen van de uitgeschreven tekst kan nieuwe herinneringen naar boven halen. Die kunnen uiteraard ook worden verwerkt in het boek.

Na het laatste interview schrijft Igor de eerste versie van het manuscript en mailt deze naar u.

4. Foto's en audio

Wij selecteren samen de foto’s die -indien nodig- nog worden bewerkt.

Samen zoeken we de foto’s uit die uw levensverhaal het beste illustreren. Uiteraard beslist u welke foto’s in het boek komen. De foto’s worden ingescand en eventueel bewerkt voor een optimaal resultaat. Tevens bestaat de mogelijkheid om een professionele portretfoto te laten maken.

Als bijzondere extra kan bovendien een audiodocument bij het boek worden gevoegd. De mooiste passages uit de interviews worden geselecteerd en gemonteerd tot een fraai document van hoge geluidskwaliteit. Zo blijft niet alleen het geschreven verhaal maar ook uw stem bewaard.

5. Vormgeving en drukker

De drukproef wordt nauwkeurig nagekeken op typefouten en onjuiste afbrekingen.

Nadat alle teksten gereed zijn en de foto’s zijn aangeleverd gaat de vormgever aan de slag met de omslag (de cover en achterkant) en de opmaak van het binnenwerk.

Een professionele corrector zorgt ervoor dat er geen onnodige fouten in het boek komen. U ontvangt de digitale drukproeven en kunt -indien gewenst- nog kleine veranderingen doorvoeren voordat het boek naar de drukker gaat.

6. Het boek is klaar!

Uw gebonden boek is klaar!

Als de boeken gedrukt zijn, kunnen ze direct naar u worden toegezonden.

Of we maken een afspraak waarna ik de unieke exemplaren van uw eigen boek persoonlijk langsbreng. Zodat we samen dit heuglijke moment kunnen vieren.