Schrijf je eigen boek!

Eendaagse workshop Creatief Schrijven

schrijfcursus workshop creatief schrijven

Meer dan 1 miljoen Nederlanders doen aan creatief schrijven en dromen ervan ooit een boek te publiceren. Ben jij een van hen?

Of je nu een levensverhaal, roman of verhalenbundel wilt schrijven, Ieder verdient een boek helpt je bij het realiseren van deze droom.

Maak een vliegende (door)start met de workshop Creatief Schrijven.

Als ervaren auteur en schrijfdocent kent Igor Wijnker alle fijne kneepjes van het vak en weet hij wat ervoor nodig is om van jouw tekst of idee uiteindelijk een boek te maken.

Hoe?

Door op een gestructureerde manier en doelgericht aan de tekst te werken. En op zo’n manier dat de cursist er na de workshop ook nog profijt van heeft en meer als een schrijver zal kijken, lezen en schrijven.

Igor begeleidt al schrijvers individueel en doceert aan de Schrijversvakschool Groningen. Vanaf september 2019 geeft hij regelmatig een eendaagse workshop in Aduard, waarbij in een kleine groep (van maximaal zes) aan de eigen teksten en schrijftechnieken wordt gewerkt.

 

 Schrijven=inspiratie transpiratie

Schrijven is volgens Igor niet wachten op inspiratie op een idyllische locatie ver weg, maar een ambacht. “Ik houd ervan om samen aan een tekst te werken zodat die steeds beter wordt,” zegt Igor. “Het is soms pittig, maar het geeft zoveel voldoening.”

De cursist maakt een aantal schrijfopdrachten en werkt vooral aan de eigen tekst. Die wordt met de groep besproken, in een ontspannen ambiance. Igor zegt dan bijvoorbeeld: 

“Als je die alinea schrapt wordt die passage volgens mij boeiender.”

“Zou het verhaal niet sterker zijn als…”

“Heeft de uitvoerige beschrijving van het interieur een toegevoegde waarde?” 

Waarom eigenlijk samen schrijven?

Het is een stok achter de deur. De praktijk wijst uit dat die meestal nodig is. Veel schrijvers, zelfs de allerbeste, lijken er vaak een sport van te maken om maar niet met schrijven te beginnen. De beloning is uiteindelijk groot, maar het schrijven zelf is een soms eenzame en niet altijd prettige activiteit.

Samen aan een tekst werken heeft veel voordelen:

1) Je hebt een betrokken meelezer/-denker die uitkijkt naar jouw tekst. Die je aanspoort en inspireert om te gaan schrijven.

2) Twee mensen (of drie, vier, vijf bij een workshop) zien en weten veel meer dan één. Het is vaak verfrissend en verhelderend om te horen hoe anderen jouw tekst ervaren.

3) Het is in het begin misschien ongemakkelijk om je tekst te delen met anderen. Dat vindt je schrijfdocent na ruim twintig jaar publiceren zelfs nog steeds spannend! Maar wees ervan verzekerd dat er geen fijnere eerste lezers zijn dan je medecursisten. Zij zitten immers in hetzelfde schuitje als jij.

4) Het grootste deel van het schrijven moet je toch echt alleen doen. Dus is een eendaagse workshop ook simpelweg een heel fijne en gezellige afwisseling van je eenzame geploeter achter de computer.

Workshop in een notendop:

•De workshop duurt één dag.

•De locatie is in principe Abdijstraat 3 in Aduard (vrij parkeren)

•We beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.30 uur. 

•Voor koffie, thee, water en een lekkere lunch wordt gezorgd.

•Om een optimale begeleiding te garanderen telt de groep maximaal zes cursisten.

•Het minimum aantal cursisten is vier.

•Kosten: € 99*,- per persoon.

*wil je na de workshop worden begeleid bij je manuscript dan krijg je € 50,- korting.